ViktVäktarna - Kotlett med sötpotatismos och grönkål

Kotlett med sötpotatismos och grönkål

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Fläskkotlett med sötpotatismos och grönkål- och äpplesallad.

Ingredienser

Grönkål

250 g

Olivolja

½ msk

Äppelcidervinäger

2 tsk

Äpple

1 medelstor(t)/medelstora

Sötpotatis okokt

800 g

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Rapsolja

2 tsk

Mjölk 0,5%

½ dl

Margarin flytande 80%

1 msk

Instruktioner

  1. Repa grönkål, skär i mindre bitar och lägg i en skål. Massera in bladen ordentligt med olivolja och vinäger så att de mjuknar. Tärna äpple smått och blanda ner. Salta och peppra. Låt stå medan resten blir klart.
  2. Skär sötpotatis i grova bitar. Koka i saltat vatten tills den är mjuk, ca 20 minuter.
  3. Salta och peppra kotletterna. Hetta upp olja i en panna och stek kotletterna på hög värme ca 1 minut på varje sida tills de fått en fin stekyta. Sänk värmen och stek ytterligare 3-4 minuter tills köttet är genomstekt.
  4. Häll av vattnet från sötpotatisen. Mosa med en potatisstöt tillsammans med mjölk och margarin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera fläskkotletterna med sötpotatismos och grönkålssallad.