Foto av Kotletter med salviapommes och örtsås från WW ViktVäktarna

Kotletter med salviapommes och örtsås

9
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Helgen är räddad, salviakryddad potatis serveras till den marinerade kotletten. Himelskt gott!

Ingredienser

Fläskkotlett, fett bortskuret

600 g

Rapsolja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Potatis

800 g

Rapsolja

2 tsk

Salvia

3 msk, ca 10 blad

Fraiche 5%

2 dl

Timjan

½ tsk

Oregano

½ tsk

Rosmarin

¼ tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär köttet i skivor och lägg i en plastpåse. Häll i olja och riv i vitlök. Krydda med salt och peppar. Se till att gnida in kotletterna med oljan och kryddorna. Låt stå och marinera i ca 30 minuter.
  2. Skär potatisen i klyftor eller stavar och lägg i en plastpåse. Häll i olja. Dela salviabladen i mindre bitar och lägg ner i påsen. Krydda med salt och peppar. Blanda runt potatisen så att örter och olja kommer på alla bitar.
  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt och lägg över potatisen. Ställ in plåten mitt i ugnen i ca 30 minuter eller tills potatisen är klar.
  4. Blanda fraiche med timjan, oregano och rosmarin. Smaka av med salt och peppar.
  5. Ta upp kotletterna ur marinaden och stek på båda sidor. Servera med salviapommes och örtsås.