Foto av Köttfärsfyllda rödlökar med kamutvete från WW ViktVäktarna

Köttfärsfyllda rödlökar med kamutvete

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lök och köttfärs är en klassiker i den svenska husmanskosten, här i en något annorlunda tappning. Läckert för ögat och gott för gommen!

Ingredienser

Matvete okokt

3 msk, kamutvete, 1 dl kokt

Lök

8 st, röd/röda, stora

Margarin flytande 80%

1 msk

Tomat

2 st

Broccoli

½ stånd

Nötfärs 10%

500 g

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Majrova

100 g, 1 styck

Rödbetor, färska

2 st

Rapsolja

1 msk

Vitvinsvinäger

½ msk

Senap

1 tsk, gärna honungssenap

Instruktioner

  1. Koka vetet och låt svalna. Sätt ugnen på 200°. Ta bort yttersta skalet på löken. Skär av toppen och gröp ur så mycket du kan av innehållet. Ta knappt hälften av det urgröpta och hacka fint. Fräs det i margarinet. Hacka tomaterna och skär broccoli i mindre bitar. Blanda ner i löken. Rör i vetet. Ta bort från värmen och rör i färsen. Fyll lökarna med färsen. Ställ de i en ugnsfast form. Ställ in formen mitt i ugnen i 30 minuter. Råriv morötter, majrova och rödbetor. Rör ihop olja, vinäger och senap. Smaka av med salt och peppar. Blanda vinegrette med rårivna rotsaker och servera till de ugnsbakade lökarna.