Foto av Köttgryta med druvor och dragon från WW ViktVäktarna

Köttgryta med druvor och dragon

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Läckert fruktig gryta med vindruvor och kött som fått marinera i soja en liten stund.

Ingredienser

Ris, okokt

2 dl

Broccoli

2 stånd

Skinkstek, benfri (fett bortskuret)

600 g

Japansk soja

2 msk, kinesisk

Schalottenlök

3 st

Köttbuljong

4 dl

Tomatpuré

4 msk

Dragon

1½ msk, 1-2 msk

Skinka

100 g

Matlagningsyoghurt 8%

1 dl

Vindruvor

150 g

Instruktioner

  1. Koka riset. Dela broccolin i mindre buketter och koka i lättsaltat vatten. Tärna köttet och blanda det med sojan i en skål. Skala och strimla löken. Koka upp buljong och tomatpuré. Lägg i köttet lite i taget och rör om. Låt det koka sakta ca 10 min. Tillsätt lök och dragon, låt det koka ytterligare ca 5 min. Strimla skinkan och rör ner tillsammans med yoghurten. Låt allt bli varmt. Strö över halverade vindruvor och servera med ris och broccoli.