Foto av Köttgryta Provencale med senapsmos från WW ViktVäktarna

Köttgryta Provencale med senapsmos

13
Points®
Total tid
1 tim 55 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim 50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Denna gryta tar ganska lång tid att göra, men är så värd det. Den blir mustig och god och kan med fördel förberedas dagen innan. Serveras med potatismos med senapssmak.

Ingredienser

Rapsolja

2 tsk

Grytbitar, nöt

600 g

Schalottenlök

6 st

Vitlök

6 klyfta(or)

Tomatpuré

1 msk

Tomater, hela konserverade

1 förp

Vatten

3 dl

Köttbuljongtärning

1 st

Paprika

2 st

Oliver i saltlag

20 stor(t)/stora

Timjan

1 knippe(n)

Potatis

800 g

Senap

1 msk

Mjölk 3%

1 dl

Instruktioner

  1. Hetta upp oljan i en stor gjutjärnsgryta och bryn köttet runt om. Skala och halvera lök, tillsätt i grytan med skalade vitlöksklyftor, låt steka med ca 5 minuter.
  2. Tillsätt med tomatpuré och låt fräsa med en stund. Tillsätt sedan konserverade tomater, vatten och buljongtärning. Låt sjuda ca 60 minuter.
  3. Skär paprika i bitar och tillsätt tillsammans med oliver. Krydda med salt och peppar och låt sjuda ytterligare 30 minuter. Hacka timjan och blanda ner.
  4. Skala och koka potatisen. Häll av vattnet och mixa tillsammas med senap och mjölk till ett mos. Servera till grytan.