ViktVäktarna - Krämig chokladkaka

Krämig chokladkaka

7
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Vi låter bilden tala för sig själv här, men det är alltså en vääldigt kräämig chokladkaka som du inte vill missa!

Ingredienser

Vetemjöl

75 g

Kakao

2½ msk

Vaniljsocker

1 tsk

Bakpulver

½ tsk

Salt

1 nypa(or)

Rörsocker

75 g

Lättmargarin 40%

30 g

Mjölk 0,5%

½ dl

Ägg

1 st

Vatten

1 dl, kokande

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda ihop mjöl, 2 msk kakao, vaniljsocker, bakpulver, salt och hälften av sockret.
  3. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg. Blanda ner mjölblandningen. Häll över smeten i en ugnsfast rund form (Ø ca 15 cm).
  4. Blanda ihop resterande socker och resterande kakao och pudra över kakan. Häll försiktigt över kokande vatten och sätt in i mitten av ugnen 20 minuter. Bli inte orolig om kakan är lite vattning när ni tar ut den, men blir krämig när den får stå ett tag.
  5. Pudra ev. över lite kakao innan servering.

Anteckning

Det är också gott att servera lite bär till eller varför inte en klick glass, kvarg eller grädde.