ViktVäktarna - Krispig couscous med grönkål

Krispig couscous med grönkål

6
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
6
Svårighetsgrad
Medel
Ett lyxigt och jättegott tillbehör är denna krispiga couscoussallad. Couscous som får stekas krispigt långsamt, utan att röras, och sen toppas med syrlig grönkål, granatäpple och en yoghurtsås med vitlök och salladsost. Gott till det mesta, perfekt till julbordet!

Ingredienser

Couscous, okokt

200 g

Grönsaksbuljongtärning

½ st

Smör

½ msk

Olivolja

1 msk

Salladsost (feta) 10%

75 g

Grekisk yoghurt 0%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Grönkål

200 g

Olivolja

1 tsk

Citron

1 msk, pressad

Granatäpple

½ st

Instruktioner

  1. Koka couscous enligt anvisning på förpackningen tillsammans med smulad buljong. Blanda sedan runt så att den blir lite uppfluffad.
  2. Värm smör och olja i en stor panna på låg värme. Lägg couscousen i ett jämnt lager i pannan, sätt på lock och låt stå tills kanterna och botten blivit gyllene och krispig, ca 15 minuter.
  3. Lägg ost, yoghurt och vitlök i en mixer och kör till en helt jämn sås. Låt stå i kylen till servering.
  4. Repa och dela kålen i mindre bitar. Blanda ner olja, pressad citron och lite salt och knåda med händerna en stund tills kålen börjar mjukna.
  5. Vänd över couscousen på ett serveringsfat med den krispiga sidan uppåt. Toppa med kål, sås och granatäpplekärnor. Mal över lite svartpeppar.

Anteckning

Är det vid jul denna couscous ska förtäras är det så klart gott att blanda ner lite saffran i kokvattnet!