ViktVäktarna - Krossad morot

Krossad morot

2
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Först kom potatis, och alla var glada. Sen kom krossad potatis, och alla var ännu gladare. Och nu har vi krossat morot och vi är… lyriska! Söta små morötter som krossas och rostas i ugn med parmesan tills de är krispiga. Och sen toppas med lite hackad persilja. Detta bara måste du testa. Ät rätt upp och ned som snacks eller ha som ett gott tillbehör till exempelvis fisk.

Ingredienser

Morot

500 g

Olivolja

1 msk

Salt

½ tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Parmesanost

4 msk

Persilja

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200° varmluft.
  2. Skiva morötterna i ca 2 cm-tjocka skivor.
  3. Häll vatten i en gryta och placera ett durkslag i grytan (vattnet ska inte nå upp till durkslaget). Koka upp och låt sedan sjuda. Lägg morötterna i durkslaget, sätt på ett lock och ångkoka tills de är mjuka. Torka morötterna torra med en ren kökshandduk.
  4. Lägg över morötterna på en plåt med bakplåtspapper och krossa dem lätt med handen eller undersidan av en kopp. Blanda med olja, salt och peppar och sätt in i ugnen tills de är krispiga, ca 25 minuter. Strö över ost och sätt tillbaka i ugnen ca 5 minuter.
  5. Toppa med hackad persilja.