ViktVäktarna - Kryddig köttfärs- och kålsoppa

Kryddig köttfärs- och kålsoppa

10
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En god och värmande soppa med färs, kål och rotfrukter.

Ingredienser

Vitkål

250 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

100 g

Potatis

300 g

Rapsolja

1 msk

Vatten

6 dl

Köttbuljongtärning

2 st

Nötfärs 10%

500 g

Vitlök

2 klyfta(or)

Cayennepeppar

2 krm

Krossade tomater

400 g

Tomatpuré

1 msk

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Oregano

2 msk, färsk

Instruktioner

  1. Strimla vitkål tunt. Skiva morötter i ½ cm-tjocka slantar. Skär rotselleri och potatis i bitar, ca 2x2 cm.
  2. Värm hälften av oljan i en gryta och stek kålen ca 5 minuter.
  3. Blanda ner morötter, rotselleri, potatis, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sjuda ca 15 minuter.
  4. Fräs färsen i resterande olja i en panna. Krydda med pressad vitlök, cayennepeppar, salt och peppar. Blanda ner färsen i kastrullen tillsammans med krossade tomater och tomatpuré. Låt sjuda ytterligare 10 minuter. Smaka ev. av med mer cayennepeppar och salt.
  5. Servera soppan med en klick yoghurt och toppa med färsk oregano.