ViktVäktarna - Kryddig kyckling i långpanna

Kryddig kyckling i långpanna

5
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Perfekta vardagsrätten! Bara att ösa i en massa godsaker i en panna och sen krydda med spiskummin, garam masala och malen koriander och så tjoffa in i ugnen. Som grädde på moset toppas det sedan med en smarrig yoghurtsås smaksatt med mynta, vitlök och citron. Ja, ni hör ju - detta är hur gott som helst! Och allt som både är gott och sköter sig själv i ugnen är också utmärkt bjudmat, så har ska du ha gäster i helgen, testa denna rätt!

Ingredienser

Potatis

600 g

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Cocktailtomater

250 g

Lök

1 st, gul/gula

Rapsolja

1 msk

Spiskummin

1 tsk

Koriander

1 tsk

Tikka masala, utan socker

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Spenat, färsk

100 g

Turkisk yoghurt 3,5%

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Mynta

1 msk

Citron

1 msk, pressad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Tärna potatis, dela blomkål i mindre buketter, halvera tomter och klyfta lök. Lägg i en ugnsfast form tillsammans med kyckling och blanda med olja och kryddor. Sätt in i ugnen ca 25 minuter.
  3. Blanda ihop yoghurt med pressad vitlök, mynta och pressad citron.
  4. Blanda ner spenat i kycklingpannan och låt den bli varm. Servera toppat med sås.