Foto av Kyckling i ugn från WW ViktVäktarna

Kyckling i ugn

6
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling i ugn kan sköta sig själv i ugnen så att du kan göra något annat under tiden. Här samsas kyckling med görnsaker och serveras sedan med en härlig vitlökssås.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 filéer

Tomat

4 st

Lök

8 medelstor(t)/medelstora, smålökar

Champinjoner

12 st

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk, till formen

Rosmarin

1 tsk

Rapsolja

3 msk

Japansk soja

1½ msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Salt

3 krm

Svartpeppar

1½ krm

Fraiche 8%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blanda ihop 3 msk olja, soja, 1 pressad vitlök, salt och peppar till en marinad och låt kycklingen marinera ca 1 timme. Halvera tomaterna, skala och klyfta löken, skölj och rensa svampen. Skär squash i ca 1,5 cm breda skivor. Ställ squashskivorna efter kanten i en ugnsfast form. Lägg i kycklingen och de övriga grönsakerna i formen. Pensla kanterna på squashen med resterna av marinaden. Stek mitt i ugnen på 225° ca 30 minuter. Blanda samman fraiche, vitlök, salt och peppar till en sås. Servera med sallad och klyftpotatis.