ViktVäktarna - Kyckling med kryddig gurksalsa

Kyckling med kryddig gurksalsa

5
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Enkel och snabb kycklingrätt med mycket smak. Gurksalsan smaksatt med chili, lime och sesamolja är tveklöst rättens stjärna!

Ingredienser

Mathavre okokt

2 dl

Paprikapulver

1 tsk

Svartpeppar

1 tsk

Lökpulver

1 tsk

Vitlökspulver

1 tsk

Ingefära

1 tsk, malen

Salt

1 tsk

Farinsocker

1 tsk

Oregano

1 tsk

Cayennepeppar

½ tsk

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Kycklingbröstfilé

600 g

Rapsolja

2 tsk

Gurka

1 st

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Äppelcidervinäger

½ dl

Socker

1 msk

Lime

1 tsk, pressad

Sesamolja

1 tsk

Salt

½ tsk

Instruktioner

  1. Koka mathavre enligt anvisning på förpackning tillsammans med en buljongtärning.
  2. Blanda ihop kryddorna.
  3. Strimla kycklingen och blanda med kryddorna. Värm olja i en panna och stek kycklingen tills den är genomstekt och fått fin färg.
  4. Skär gurka i mindre bitar och finhacka chili. Lägg i en skål. Blanda ihop vinäger, socker, sesamolja, pressad lime och salt och häll övre gurkan.
  5. Servera kycklingen med havreris och gurksalsa.

Anteckning

Gör en större mängd av kryddblandningen och förvara i en glasburk för framtida användning. Den är även god på fläskkött och passar fint för grillen.