Foto av Kyckling med citronsås från WW ViktVäktarna

Kyckling med citronsås

7
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Ugnsbakad kyckling med frisk och syrlig citronsås. En läcker rätt som serveras med kokt potatis och mjukstekta grönsaker.

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 tsk

Lök

1 st, gul/gula

Kycklingbröstfilé

600 g

Citron

1 st

Kycklingbuljong

2 dl

Majsstärkelse (redning)

1 msk

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Rapsolja

1 tsk

Paprika

1 st, röd

Purjolök

1 bit(ar)

Oliver i saltlag

10 liten(t)/små, svarta

Potatis

800 g

Instruktioner

  1. Skär löken i skivor, sätt ugnen på 175°. Smörj en ugnsfast form med margarin och lägg i lök och kycklingfiléer. Riv citronskalet fint över kycklingen och häll över buljong, täck med folie och sätt in i ugn 30-35 min. Värm oljan i en kastrull, tillsätt paprika och bryn, skär purjolök i tunna skivor, tillsätt det och oliver. Ta kycklingen ur ugnen och håll den varm. Sila spadet och blanda med redning. Koka upp under omrörning, tillsätt grädden, 1-2 msk citronsaft och smaka av med salt och peppar. Servera med potatis och sallad.