Foto av Kyckling med rostad vitlökskräm och örtpotatis från WW ViktVäktarna

Kyckling med rostad vitlökskräm och örtpotatis

10
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Chili-, citron- och honungsmarinerad kyckling med ugnsbakad rosmarinpotatis och vitlökssås. Rätten är en riktig smaksensation! Servera den gärna med en god sallad.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

500 g, 4 filéer

Chilipeppar

1 tsk, torkad, peperoncino

Citron

¼ st, saft, 1 msk

Honung, flytande

1 msk

Champinjoner

200 g, gärna skogschampinjoner

Lök

1 st, röd/röda

Potatis

1000 g, färsk

Olivolja

2 tsk

Rosmarin

2 msk, färsk

Vitlök

4 klyfta(or)

Fraiche 8%

2 dl

Senap (dijon)

1 msk

Instruktioner

  1. Banka ut kycklingfiléerna lite. Blanda peperoncino, citron och honung och marinera kycklingen i detta. Låt det marinera minst 30 minuter. Tvätta och borsta potatisen, dela dem på längden och lägg ut dem på en ugnsplåt. Ringla på 1 tsk olivolja, strö på rosmarinbladen. Krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugn 220° ca 25 minuter eller tills de känns färdigstekta. Stek kycklingen i en teflonpanna tills de är genomstekta. Skala vitlöksklyftorna och stek dem tillsammans med kycklingen. Skiva lök och champinjoner och stek dem i 1 tsk olja på hög värme några minuter. Finhacka de rostade vitlöksklyftorna och blanda det med senap och fraiche, smaka av med salt, vitpeppar och ev en nypa socker. Servera kyckling, lök och champinjoner samt potatis tillsammans med såsen och en fin sallad.