Foto av Kyckling med rostad potatis och hemgjord aioli från WW ViktVäktarna

Kyckling med rostad potatis och hemgjord aioli

13
11
8
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 35 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
1 tim
Portioner
4
Svårighetsgrad
Avancerat
En lyxig helgmiddag med citron- och vitlöksmarinerad kyckling, ugnsrostade potatisskivor, haricots verts och en hemvispad aioli.

Ingredienser

Citron

1 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Honung

1 msk

Olivolja

1 msk

Timjan

1 tsk, torkad

Kycklingbröstfilé

600 g

Potatis

600 g

Rapsolja

2 tsk

Haricots verts

180 g

Äggula

1 st, liten

Vitvinsvinäger

2 tsk

Senap (dijon)

1 tsk

Rapsolja

¾ dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Instruktioner

  1. Blanda ihop rivet citronskal, finriven vitlök, honung, olja och timjan.
  2. Lägg kyckling i en påse, häll på marinaden och förslut. Låt ligga i kylen minst 30 minuter, men gärna längre.
  3. Sätt ugnen på 125°.
  4. Hetta upp en ugnstålig panna och bryn kycklingen runt om i sin marinad. Sätt in pannan i ugnen tills innertemperaturen är 72°, ca 30-40 minuter. Ta ut kycklingen och vira in i folie. Höj sedan värmen till 225° och grill.
  5. Skiva potatisen i ½ cm-tjocka skivor. Blanda med olja, salt och peppar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen tills de är mjuka och fått fin färg, ca 15-20 minuter. Lägg på haricots de sista 5 minuterna.
  6. Lägg äggula, vinäger och senap i en hög bunke. Vispa ner olja försiktigt, först droppvis och sedan i en tunn stråle. Riv ner vitlök och smaka av med lite salt.