Foto av Kyckling med rostade rotfrukter och tzatziki från WW ViktVäktarna

Kyckling med rostade rotfrukter och tzatziki

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kyckling serverad med rostade rotfrukter och tzatziki är en klassiker som alltid funkar, oavsett årstid, veckodag och sällskap!

Ingredienser

Potatis

600 g

Morot

400 g

Rapsolja

4 tsk

Gurka

½ st

Grekisk yoghurt 10%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Rödvinsvinäger

½ msk

Kycklingbröstfilé

600 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klyfta potatis och halvera morötter på längden. Lägg i en påse tillsammans med salt och peppar och hälften av rapsoljan och skaka. Lägg över på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 30-40 minuter.
  3. Riv gurka grovt och blanda med yoghurt, finriven vitlök, olivolja och vinäger.
  4. Värm resterande rapsolja i en panna och stek kycklingen runt om på medelvärme tills den är genomstekt. Krydda med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen med rotfrukter och tzatzikin.