Foto av Kycklingfilé i basilikasås från WW ViktVäktarna

Kycklingfilé i basilikasås

8
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Så snabbt och enkelt men ack så gott! Kyckling i en mjuk basilikasås går definitivt hem hos alla!

Ingredienser

Ris, okokt

3 dl

Kycklingbröstfilé

500 g

Margarin flytande 80%

1 tsk

Fraiche 5%

1 dl

Hönsbuljong

1 dl

Basilika

1 kruka(or)

Vitlök

2 klyfta(or)

Matlagningsvin, vitt

1 dl

Cocktailtomater

15 st

Sockerärter

200 g

Instruktioner

  1. Koka riset. Dela kycklingfiléerna i mindre bitar och bryn i margarin i en gryta. Blanda fraiche med buljong och tillsätt i grytan tillsammans med hackad basilika, skivad vitlök, vin och halverade tomater. Låt det koka upp och sjuda ca 10 minuter tills kycklingen är klar. Servera med ris och sockerärter.