Kycklingfrikassé med curry
10
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här kommer ett tips från husmodern. Koka en hel kyckling. Plocka köttet och använd det och lite av buljongen till en smarrig frikassé. Den buljong som blir över sparar du (perfekt att frysa in) till soppa, sås eller annan god gryta.
Ingredienser
Hel kyckling ca 1,2 kg
1 st, avser rå vikt och ätlig del
Lök
1 st, gul/gula
Morot
2 medelstor(t)/medelstora
Salt
1 msk
Lagerblad
1 st
Svartpeppar
3 korn, 3-5 korn
Fullkornsris okokt (100% fullkorn)
2 dl
Vetemjöl
2 msk
Gräddmjölk 6%
1 dl
Curry
2 tsk
Olivolja
2 tsk
Sparrisbroccoli (Bellaverde)
200 g