ViktVäktarna - Kycklingkebabpizza

Kycklingkebabpizza

12
Points®
Total tid
1 tim 30 min
Förberedelse
30 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kebabpizza – en riktig superduperfavorit på pizzerian! Men det funkar så klart finfint att göra den hemma också. Här har vi en kycklingkebabpizza toppad med de klassiska grönsakerna och vitlökssås.

Ingredienser

Jäst

25 g

Vatten

2½ dl

Olivolja

2 msk

Salt

½ tsk

Dinkelmjöl

360 g

Kycklingbröstfilé

300 g

Torra kryddor

2 msk, kebabkrydda

Olivolja

1 tsk

Grillad paprika i lag (utan olja)

4 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Tomatpuré

2 msk

Tomater, passerade

1 förp

Fil, standardfil 3%

1½ dl

Majonnäs, lätt 30%

2 msk

Vitlök

2 klyfta(or)

Cayennepeppar

1 krm

Ost 12%, riven

2 dl

Sallad

4 dl, isberg

Feferoni

8 st

Instruktioner

  1. Smula jäst i en bunke. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resterande vatten, olja, salt och mjöl. Arbeta till en smidig deg. Låt jäsa övertäckt ca 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 250°. Lägg in en pizzasten eller plåt och låt den bli het.
  3. Strimla kyckling tunt och blanda med kebabkrydda.
  4. Hetta upp hälften av oljan i en panna och stek kycklingen tills den fått fin färg och är genomstekt.
  5. Dela paprika i mindre bitar och finhacka vitlök.
  6. Värm resterande olja i en kastrull och stek vitlöken 1 minut under omrörning. Blanda ner tomatpuré och fräs med några minuter. Häll på passerade tomater och låt sjuda ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  7. Blanda fil och majonnäs med pressad vitlök. Smaka av med cayenne, salt och peppar.
  8. Dela degen i två delar och lägg på mjölat bakbord. Tryck ut den inifrån och ut, låt ca 1 cm kant vara orörd. Undvik kavel för att behålla luft i degen. Lägg över på bakplåtspapper. Bre på tomatsås och toppa med riven ost, paprikabitar och kycklingen. Lägg över pizzorna på den varma plåten eller pizzastenen. Grädda 5-10 minuter i övre delen av ugnen tills de fått fin färg.
  9. Toppa pizzorna med vitlökssås, sallad och feferoni.

Anteckning

Det går också bra att jäsa i kylskåpet över natten och sedan ta ut en halvtimme innan det är dags att göra pizzorna.