Foto av Kycklingköttbullar med tomatsås från WW ViktVäktarna

Kycklingköttbullar med tomatsås

9
Points®
Total tid
50 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En klassisk Lady- och Luffsenmåltid med kycklingköttbullar i en tomat- och basilkasås serverad med spagetti och givetvis toppad med parmesan. Servera såsen härligt rustik eller mixa den jämn och fin.

Ingredienser

Lök

1 medelstor(t)/medelstora

Kycklingfärs 5%

400 g

Ströbröd (skorpmjöl)

1 msk

Ägg

1 st

Margarin 80%

1 msk

Lök

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Tomat

6 st, 6-8 st,mogna

Basilika

1 kruka(or)

Pasta okokt (typ spaghetti)

140 g

Parmesanost

4 msk

Instruktioner

  1. Riv lök och blanda ihop med färs, ströbröd, ägg, salt och peppar. Rulla till bullar och stek i margarin.
  2. Hacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en gryta och stek löken mjuk. Hacka tomater i grova bitar och blanda ner i grytan. Låt puttra ca 30 min.
  3. Koka pasta.
  4. Salta och peppra såsen och tillsätt basilika. Mixa såsen om du vill ha den jämn och tillsätt de stekta köttbullarna. Servera med pasta och parmesan.

Anteckning

Tips! Smaka av såsen med lite balsamvinäger.