ViktVäktarna - Kycklingpaj med grönkålspesto

Kycklingpaj med grönkålspesto

9
Points®
Total tid
1 tim 20 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Paj på ett nytt sätt där det klassiska skalet bytts ut mot en topping som blir både fluffig och krispig.

Ingredienser

Schalottenlök

2 st

Rapsolja

2 tsk

Vatten

5 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Kycklingbröstfilé

600 g

Grönkål

130 g, strimlad

Basilika

1 knippe(n)

Parmesanost

50 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1½ msk, pressad

Olivolja

1 msk

Salt

1 nypa(or)

Majsstärkelse (redning)

2½ msk

Fraiche 5%

½ dl

Ägg

1 st

Vetemjöl

125 g

Bakpulver

1 tsk

Salt

½ tsk

Mjölk 0,5%

½ dl

Yoghurt naturell 0,5%

¼ dl

Gräslök

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skiva schalottenlök fint.
  3. Värm olja i en panna och fräs löken tills den mjuknat, ca 5-10 minuter.
  4. Ta upp löken ur pannan och häll på vatten, smula ner buljongtärning och lägg ner kycklingen. Sätt på ett lock och låt sjuda 15 minuter. Ta från värmen och lyft upp kycklingen.
  5. Blanchera under tiden kålen i lättsaltat vatten.
  6. Lägg i en matberedare tillsammans med nästan all basilika, ost, hackad vitlök och citron. Kör till en grov pesto. Blanda ner olivolja och smaka av med salt och ev. lite rivet citronskal.
  7. Vispa ihop majsredning med samma mängd vatten och vispa ner i buljongen, låt sjuda ca 5 minuter. Blanda ner löken, fraiche och peston.
  8. Dra isär kycklingen och blanda ner den i såsen. Häll över i en ugnsfast form.
  9. Vispa upp ägg och blanda med mjöl, bakpulver, ½ tsk salt, mjölk, yoghurt och gräslök till en kladdig deg. Klicka ut över kycklingröran och sätt in i ugnen tills pajdegen rest sig och fått färg, ca 20 minuter.