ViktVäktarna - Kycklingwok med apelsin och havreris

Kycklingwok med apelsin och havreris

8
Points®
Total tid
25 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En enkel, god och lite annorlunda wok med kycklingfärs och apelsin. Serverad med havreris.

Ingredienser

Havreris, okokt

2 dl

Sesamolja

2 tsk

Kycklingfärs 5%

500 g

Kinesisk soja

2 tsk

Vitlök

2 klyfta(or)

Chili flakes

1 tsk

Broccoli

2 stånd

Apelsin

2 st

Salladslök

2 st

Sesamfrön

2 msk

Instruktioner

  1. Koka havreris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Hetta upp en djup panna med 1 tsk olja och bryn färsen. Blanda ner soja, pressad vitlök och chili flakes. Låt steka med en stund.
  3. Dela broccoli i mindre bitar, strimla stammen. Blanda ner i pannan med kyckling tillsammans med rivet skal och ¾ dl pressad saft från en apelsin och låt steka vidare tills broccolin blivit lite mjuk.
  4. Skala och filéa den andra apelsinen. Strimla eller skiva salladslök tunt och rosta sesamfrön i en torr panna.
  5. Toppa kycklingwoken med apelsin, salladslök och rostade sesamfrön och servera med havreris.