Foto av Rutor med sylt och chokladtäcke från WW ViktVäktarna

Rutor med sylt och chokladtäcke

5
4
4
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
40 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
20
Svårighetsgrad
Medel
Inspirerad av den australiensiska kakan Lamington kommer här två lager sockerkaka med en ricotta- och syltfyllning och choklad- och kokostäcke.

Ingredienser

Hallon

125 g, frysta, tinade

Chiafrön

1 msk

Sötströ

2 msk

Ägg

6 st

Vaniljpulver

½ tsk

Sötströ

85 g

Vetemjöl

125 g

Majsmjöl

50 g

Bakpulver

½ tsk

Ricotta

200 g

Sötströ

2 msk

Vaniljpulver

¼ tsk

Florsocker

160 g

Kakao

2 msk

Mjölk 0,5%

2 msk

Kokosflingor torkade

40 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Mosa hallon i en sil ner i en skål. Blanda ner chiafrön och 2 msk sötströ i skålen.
  3. Vispa ägg och vaniljpulver tills det är luftigt. Vispa ner 85 g sötströ lite i taget.
  4. Blanda ihop vetemjöl, majsmjöl och bakpulver och sikta ner i äggsmeten. Häll smeten i två formar (ca 20x30 cm) med bakplåtspapper och sätt in i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna 5 minuter i formarna och sedan helt på galler.
  5. Vispa ihop ricotta med 2 msk sötströ och vaniljpulver.
  6. Lägg tillbaka en kakbotten i formen, bre ut oströran och sylten och lägg på den andra kakbottnen. Lägg på ett bakplåtspapper och ställ på den andra formen som tyngd. Ställ i kylen ca 1 timme.
  7. Blanda ihop florsocker, kakao och mjölk till en jämn smet och bre ut över kakan. Toppa med kokos och skär upp i 20 bitar.