ViktVäktarna - Lammburgare i pita

Lammburgare i pita

11
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Grillade lammfärsburgare smaksatta med mynta och malen koriander, serverade i pitabröd tillsammans med en vitlöksyoghurt och grönsaker.

Ingredienser

Grekisk yoghurt 0%

2 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Lök

½ st, gul/gula

Lammfärs 15%

300 g

Mynta

3 msk, hackad

Koriander

½ tsk, malen

Salt

¼ tsk

Svartpeppar

¼ tsk

Pitabröd

4 st

Romansallad

4 dl

Paprika

1 st

Gurka

1 bit(ar)

Instruktioner

  1. Blanda yoghurt med riven vitlök. Låt stå kallt till servering.
  2. Finhacka eller riv lök och blanda med färs, mynta, koriander, salt och peppar. Forma 4 biffar och grilla på båda sidor tills de fått fin färg och är genomstekta.
  3. Strimla sallad, dela paprika i mindre bitar och skiva gurka.
  4. Värm bröden enligt anvisning på förpackningen och fyll med lammbiffar, sås och grönsaker.

Anteckning

Grilla paprikorna och pitabröden också när grillen ändå är tänd. Det är även gott att mosa ner lite salladsost i såsen.