ViktVäktarna - Långkokt kycklinggryta i ugn

Långkokt kycklinggryta i ugn

5
Points®
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att låta kyckling koka sig mör tillsammans med grönsaker och svamp i en tomatsås i ugnen medan du gör något annat är vad vi kallar life hack! Serveras här med ris, men är lika gott tillsammans med klyftpotatis eller pasta.

Ingredienser

Lök

2 st, gul/gula

Champinjoner

100 g

Morot

1 stor(t)/stora

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

2 tsk

Kycklingbröstfilé

600 g

Tomatpuré

2 msk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

3 dl

Hönsbuljongtärning

1 st

Fullkornsris okokt (100% fullkorn)

2 dl

Persilja

2 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 190°.
  2. Skiva lök, morot och svamp och finhacka vitlök.
  3. Värm hälften av oljan i en ugnstålig gryta och stek kycklingen tills den är gyllene runt om. Lyft ur och tillsätt resterande olja. Stek lök och svamp tills löken mjuknat något, ca 5 minuter. Blanda ner morot, vitlök och tomatpuré och låt steka med en stund.
  4. Lägg ner kycklingen i grytan tillsammans med krossade tomater, vatten och smulad buljongtärning. Blanda runt ordentligt och sätt in i ugnen med lock tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna mjuka, ca 1 timme. Smaka av med salt och peppar
  5. Koka ris enligt anvisning på förpackningen och servera med kycklinggrytan. Toppa med hackad persilja.