Foto av Lasagne med kronärtskocka, feta och citron från WW ViktVäktarna

Lasagne med kronärtskocka, feta och citron

12
12
8
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
55 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Lasagne fylld med kronärtskocka, fetaost, parmesan, citron, spenat och basilika. Otroligt fräsch och god!

Ingredienser

Margarin flytande 80%

1 msk

Vetemjöl

3 msk

Mjölk 0,5%

3 dl

Vatten

3 dl

Parmesanost

2 dl

Citron

1 st

Lök

1 st, silver

Spenat, färsk

100 g

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Bönlasagneplattor, torkade (100% bönor)

200 g

Basilika

1 kruka(or)

Salladsost (feta) 25%

100 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Värm margarin i en kastrull och vispa ner mjöl, låt det steka med en stund.
  3. Häll sedan på mjölken, lite i taget, under omrörning. Tillsätt vatten, låt koka upp och sedan sjuda ca 10 minuter. Vänd ner hälften av parmesanen och låt den smälta. Smaka av med pressad citron, salt och peppar.
  4. Finhacka lök och skiva upp kronärtskockor. Smula osten och riv isär basilikabladen lätt.
  5. Häll ett tunt lager av såsen i botten på en ugnsfast form och fyll på med spenat. Varva sedan lasagneplattor med sås, spenat, lök, basilika, kronärtskocka, smulad fetaost och rivet citronskal. Avsluta med ett lager av all fyllning och toppa med såsen och resterande parmesan.
  6. Sätt in i nedre delen av ugnen tills lasagnen är mjuk och fått fin färg, ca 30-40 minuter.