Foto av Lax med fänkålssås från WW ViktVäktarna

Lax med fänkålssås

6
Points®
Total tid
40 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
30 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
För den som tycker om fänkål är detta recept perfekt där lax kombineras med en krämig fänkålssås. Servera med potatis och gröna bönor.

Ingredienser

Potatis

800 g

Lax

560 g, 4 filéer

Margarin flytande 80%

2 tsk

Gröna bönor

1 dl

Timjan

1 msk

Fänkål

1 medelstor(t)/medelstora

Rotselleri

1 bit(ar), ca 100 g

Matlagningsbas 4% (typ Milda mat)

2½ dl

Ingefära

2 tsk, färskriven

Instruktioner

  1. Skala och koka potatisen. Dela fänkål och rotselleri i små tärningar. Koka dem mjuka. Häll av vattnet men spara ca 1 dl. Mixa grönsakerna släta. Tillsätt grädde, krydda med salt, peppar och riven ingefära. Värm såsen, späd eventuellt med kokspad. Krydda laxen med salt och citronpeppar. Stek i margarin och servera med kokt potatis, sås och gröna bönor. Klipp över lite timjan.