Foto av Lax med limeris och edamambönor från WW ViktVäktarna

Lax med limeris och edamambönor

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En fräsch och god rätt med edamamebönor, morötter och lime.

Ingredienser

Lax

500 g

Rapsolja

2 tsk

Morot

4 medelstor(t)/medelstora

Ris, okokt

2 dl

Sojabönor, konserv

2 dl, edamambönor

Purjolök

medelstor(t)/medelstora

Lime

1½ st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla en ugnsfast form med olja. Lägg i laxen och krydda med salt och peppar. Ställ in formen mitt i ugnen ca15-20 minuter. Skala och hyvla morötterna tunt. Koka dem snabbt i saltat vatten. Koka riset. Koka bönorna i lättsaltat vatten i två minuter. Häll av vattnet och blanda med riset. Hacka purjolök fint och blanda ner i riset tillsammans med pressad lime. Smaka av med salt och peppar. Servera lax tillsammans med limeris och morötter.