Foto av Laxburgare med dillsås och krispig fänkål från WW ViktVäktarna

Laxburgare med dillsås och krispig fänkål

11
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Saftig och god laxburgare som får sällskap av marinerad fänkål. Så gott!

Ingredienser

Lax

500 g

Margarin flytande 80%

1 msk

Salladslök

3 st

Ströbröd (skorpmjöl)

2 msk

Ägg

1 st

Bröd ljust/vitt

320 g, 8 skivor à 40 g

Sallad

100 g

Fraiche 5%

¾ dl

Dill

1½ msk

Skalade räkor

1 dl

Citron

½ st

Fänkål

½ medelstor(t)/medelstora

Vitvinsvinäger

3 msk

Socker

2 msk

Salt

½ krm

Instruktioner

  1. Börja med att hyvla fänkål tunt. Rör samman vinäger, socker och salt. Blanda i fänkål och låt stå. Skär lax i mindre bitar och lägg i en skål. Strimla salladslök tunt och lägg ner i skålen. Tillsätt ströbröd och ägg, krydda med salt och peppar. Forma till fyra burgare och stek i margarin i en stekpanna. Blanda fraiche med dill och räkor. Riv i citronskal och eventuellt pressad saft om du vill att den ska bli lite friskare i smaken. Smaka av såsen med salt och peppar. Rosta brödskivorna. Lägg sallad på en brödskiva och lägg på en laxburgare. Fyll på med fänkål och en klick sås. Lägg samman med en brödskiva. Tips! Det är också gott att lägga tunna skivor med gurka i fänkålen.