ViktVäktarna - Lins- och blomkålsdaal

Lins- och blomkålsdaal

1
Points® value
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Kryddig, men inte stark, indisk linsgryta med rostad blomkål. För hetta är det bara att slänga ner lite chili flakes eller finhackad chili. Detta recept är till 12 portioner, perfekt att göra mycket av och frysa in! Sök på "Daal med mango chutneykyckling", "Daal i hembakade wraps" eller "Garam masalabakad lax med daal" i WW-appen för tre goda förslag på vad du kan göra med den.

Ingredienser

Blomkål

800 g

Rapsolja

1 msk

Lök

2 st, gul/gula

Olivolja

1½ tsk

Vitlök

3 klyfta(or)

Ingefära

3 msk, finriven

Chilipeppar

1 st, grön/gröna

Garam masala, utan socker

3 msk

Gurkmeja

1½ msk

Spiskummin

1 msk

Tomat

6 st

Röda torra linser

750 g

Vatten

18 dl

Grönsaksbuljongtärning

2 st

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Dela blomkål i mindre bitar och lägg tillsammans med rapsolja, salt och peppar i en plastpåse. Blanda runt och häll ut på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen ca 30 minuter.
  3. Finhacka lök.
  4. Värm olivolja i en gryta och fräs löken tills den mjuknat, ca 10 minuter.
  5. Finhacka vitlök, riv ingefära och skiva chili. Blanda ner i grytan tillsammans med kryddorna och låt fräsa med 1-2 minuter.
  6. Hacka tomater och blanda ner tillsammans med linser, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt sedan sjuda under lock tills linserna är riktigt mjuka, ca 30 minuter. Tillsätt ev. lite mer vatten efter hand.
  7. Smaka av grytan och vänd ner blomkålen.