Lins- och blomkålsdaal
1
Points® value
Total tid
1 tim 25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
1 tim 15 min
Portioner
12
Svårighetsgrad
Medel
Kryddig, men inte stark, indisk linsgryta med rostad blomkål. För hetta är det bara att slänga ner lite chili flakes eller finhackad chili.
Detta recept är till 12 portioner, perfekt att göra mycket av och frysa in! Sök på "Daal med mango chutneykyckling", "Daal i hembakade wraps" eller "Garam masalabakad lax med daal" i WW-appen för tre goda förslag på vad du kan göra med den.
Ingredienser
Blomkål
800 g
Rapsolja
1 msk
Lök
2 st, gul/gula
Olivolja
1½ tsk
Vitlök
3 klyfta(or)
Ingefära
3 msk, finriven
Chilipeppar
1 st, grön/gröna
Garam masala, utan socker
3 msk
Gurkmeja
1½ msk
Spiskummin
1 msk
Tomat
6 st
Röda torra linser
750 g
Vatten
18 dl
Grönsaksbuljongtärning
2 st