Foto av Linssoppa med potatis och persilja från WW ViktVäktarna

Linssoppa med potatis och persilja

5
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En värmande lins- och potatissoppa som du kan krypa upp i soffan med en kulen kväll. Superenkel att göra och snäll mot plånboken dessutom.

Ingredienser

Potatis

5 st

Purjolök

1 medelstor(t)/medelstora

Röda torra linser

1½ dl

Margarin flytande 80%

2 msk

Grönsaksbuljong

1 liter

Persilja

2 msk, färsk, hackad

Timjan

2 msk, färsk, hackad

Salt

1 tsk

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Instruktioner

  1. Skala potatisen och skär den i klyftor. Skiva purjolöken. Fräs potatis i margarinet. Fyll på med linser och buljong. Låt puttra 10 minuter. Tillsätt purjolök och låt puttra ytterligare några minuter. Strö över örtkryddor och salt. Servera med riven morot och bröd som tillbehör.