ViktVäktarna - Marinerad kyckling med sötpotatis och grönsaker

Marinerad kyckling med sötpotatis och grönsaker

6
Points®
Total tid
1 tim 10 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att laga middag i en och samma form är perfekt för den stressiga vardagskvällen! Under tiden maten är i ugnen hinner du göra en massa annat.

Ingredienser

Rapsolja

1 msk

Oregano

1 tsk

Paprikapulver

2 tsk, rökt

Rödvinsvinäger

1 msk

Kycklingbröstfilé

500 g

Sötpotatis okokt

800 g

Lök

1 st, röd/röda

Paprika

2 st, gärna olika färg

Tomat

2 st

Vitlök

4 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Koriander

1 knippe(n)

Lime

1 st

Instruktioner

  1. Blanda rapsolja, oregano, paprikapulver, vinäger och salt och peppar i en påse. Lägg kycklingen i den och låt marinera en stund.
  2. Sätt ugnen på 200°.
  3. Skala och skiva sötpotatis och lök. Skiva paprika och tomat. Lägg allt i en ugnsfast form eller långpanna tillsammans med lätt krossade, oskalade vitlöksklyftor. Blanda med salt, peppar och olivolja. Täck med folie och sätt in i ugn ca 30 minuter.
  4. Ta ut formen, lägg på kycklingen, häll över marinaden och sätt in i ugn ytterligare 20-25 minuter, utan folie, tills kycklingen är genomstekt.
  5. Toppa med hackad koriander och pressa över lime.