Foto av Marinerad kyckling med quinoasallad från WW ViktVäktarna

Marinerad kyckling med quinoasallad

10
9
5
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Kycklingfilé marinerad i en marinad på rödlök, chilisås, soja och vitlök - helt ljuvligt! Serverad till en sallad med quinoabas, gurka, tomat, salladsost och torkade tranbär.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé

600 g

Lök

3 msk, hackad/hackat, rödlök

Chilisås, tomat

2 msk

Rapsolja

1 msk

Japansk soja

1 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Svartpeppar

1 krm

Quinoa, okokt

2 dl

Gurka

½ st

Cocktailtomater

250 g

Salladslök

2 st

Sallad

70 g, maché

Citron

½ st

Salladskrydda

1 tsk

Salladsost (feta) 10%

150 g

Tranbär, torkade

2 msk

Instruktioner

  1. Blanda ihop lök, chilisås, olja, soja, pressad vitlök och peppar till en marinad och låt kycklingen ligga i den minst 30 minuter, gärna över natten.
  2. Koka quinoa enligt anvisning på förpackningen och låt svalna.
  3. Grilla eller stek kycklingen tills den är genomstekt.
  4. Kärna ur och tärna gurka fint. Halvera tomater. Strimla salladslök. Blanda ihop med sallad och quinoa. Pressa över citron och krydda med salladskrydda. Smula över salladsost och grovhackade tranbär.
  5. Servera kycklingen med quinoasalladen.