Foto av Marinerad lax med saffranssås från WW ViktVäktarna

Marinerad lax med saffranssås

6
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Ljuvligt god laxrätt med saffranssås och grönsakspytt! Lättlagat och nyttigt.

Ingredienser

Lax

500 g, 4 bitar

Japansk soja

4 msk

Honung, flytande

2 tsk

Ingefära

1 tsk, mald

Paprikapulver

1 tsk

Fraiche 5%

1½ dl

Honung, flytande

1 tsk

Saffran

¼ pkt

Vitlök

1 klyfta(or)

Potatis

6 st

Morot

3 medelstor(t)/medelstora

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora, grön

Zucchini (squash)

½ medelstor(t)/medelstora, gul

Aubergine

½ medelstor(t)/medelstora

Purjolök

½ medelstor(t)/medelstora

Vitlök

2 klyfta(or)

Margarin flytande 80%

1 msk

Timjan

5 g, färsk, några kvistar

Instruktioner

  1. Blanda samman fraiche, 1 tsk honung, saffran, 1 pressad vitlöksklyfta och salt till en sås och ställ i kylen. Blanda soja, 2 tsk honung, ingefära och paprikapulver till en marinad och vänd laxen i blandningen. Låt den ligga i marinaden i kylskåp ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Skala och tärna potatis, morot, squash och aubergine, strimla purjolöken. Lägg laxen i en form och tillaga i ugn ca 10-15 min. Fräs morot och potatis i margarin i en stekpanna. Blanda ner övriga grönsaker och stek tills de känns mjuka ca 10-15 min. Krydda med timjan, salt, vitpeppar och 2 pressade vitlöksklyftor.