ViktVäktarna - Marockansk kyckling med aprikos och salladsost

Marockansk kyckling med aprikos och salladsost

8
Points®
Total tid
45 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
35 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Plåtmat när den är som bäst! Sötpotatis, paprika, brysselkål och vitlök som rostas tillsammans med kyckling och sedan toppas med salladsost och söta torkade aprikoser. Ljuvligt, bara alldeles ljuvligt.

Ingredienser

Aprikoser, torkade

100 g

Sötpotatis okokt

500 g

Paprika

2 st, röda

Brysselkål

200 g

Vitlök

3 klyfta(or)

Olivolja

1 msk

Ras el hanout

1½ msk

Vatten

1 dl

Kycklingbröstfilé

600 g

Salladsost (feta) 10%

150 g

Bladpersilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Strimla aprikoserna, lägg i en skål och täck med vatten.
  3. Skär sötpotatis och paprika i mindre bitar. Halvera brysselkål och vitlök. Lägg alla grönsaker i en ugnsfast form, blanda med hälften av oljan och 1 msk ras el hanout. Häll på vatten och sätt in i ugnen ca 20 minuter.
  4. Strimla kyckling, pudra över resterande ras el hanout. Häll av vattnet från aprikoserna.
  5. Ta ut formen ur ugnen, blanda ner kycklingen och aprikoserna. Smula över osten och sätt in i ugnen tills kycklingen är genomstekt, ca 10-15 minuter.
  6. Toppa med hackad persilja.