Foto av Marockanska färsfyllda auberginer från WW ViktVäktarna

Marockanska färsfyllda auberginer

9
9
9
SmartPoints per portion
Total tid
1 tim 5 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
50 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Testa dessa färsfyllda auberginer med en härlig blandning av marockanska smaker, så som sötman från aprikos och lite hetta från harissan. Allt toppat med smält ost - så otroligt gott!

Ingredienser

Aubergine

4 st

Vitlök

2 klyfta(or)

Olivolja

½ msk

Lök

1 st, gul/gula

Tomat

8 st

Aprikoser, torkade

8 st

Rapsolja

1 tsk

Spiskummin

1½ tsk

Koriander

1½ tsk, torkad

Nötfärs 10%

400 g

Harissapasta

3 msk

Ost riven 17%

2½ dl

Persilja

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Halvera auberginer på längden och skär ett djupt rutmönster i köttet. Halvera en av vitlökarna och gnid snittytan mot auberginernas snittyta. Ringla över olivolja och baka i ugn ca 40 min tills de är mjuka.
  3. Skala och hacka lök och vitlök. Tärna tomat och aprikos.
  4. Hetta upp en panna med rapsolja och fräs löken tills den mjukat. Tillsätt vitlök, spiskummin och koriander. Blanda ner färs och låt steka klart.
  5. Blanda ner harissa, tomat och aprikos och låt fräsa med någon minut.
  6. Gröp ur auberginerna, hacka innanmätet och blanda ner i köttfärsen. Lägg sedan över röran i aubergineskalen, strö över ost och baka i ugn ca 10 min.
  7. Strö över persilja och servera.