ViktVäktarna - Matiga muffins med ost och broccoli

Matiga muffins med ost och broccoli

4
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
10
Svårighetsgrad
Medel
Muffins är inte bara en god sötsak, de kan även fungera som ett gott matigt mellanmål. Dessa matiga muffins är fyllda med spenat, broccoli, lagrad ost och gräslök.

Ingredienser

Spenat, färsk

100 g

Broccoli

80 g

Salladslök

2 st

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

1 tsk

Mjölk 0,5%

1 dl

Ägg

2 st

Olivolja

2 msk

Vetemjöl

150 g

Bakpulver

2 tsk

Salt

½ tsk

Gräslök

1 msk, hackad

Ost riven 17%

150 g, gärna lagrad prästost

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Lägg spenat i ett durkslag och häll på kokande vatten så att den sjunker ihop. Krama ur allt vatten.
  3. Lägg broccolibuketterna i en skål, täck med plastfolie och mikra på full effekt 2 minuter. Låt svalna något och hacka i mindre bitar.
  4. Hacka salladslök och vitlök och stek hastigt i rapsolja.
  5. Vispa ihop mjölk, ägg och olivolja.
  6. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt och gräslök och blanda ner i äggsmeten tillsammans med salladslök, vitlök, broccoli, spenat och nästan all ost. Fördela smeten i 10 muffinsformar och strö över resterande ost. Sätt in i ugnen tills de är gyllene och inte kletiga i mitten (kolla av med provsticka), ca 20 minuter.