Medelhavsomelett

Medelhavsomelett

2
Points®
Total tid
10 min
Förberedelse
5 min
Tillagningstid
5 min
Portioner
1
Svårighetsgrad
Lätt
Omelett med zucchini, vitlök, oregano och rökt paprika, fylld med oliver och tomat, är den perfekta snabba sommarlunchen!

Ingredienser

Ägg

3 st

Zucchini (squash)

100 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Oregano

1 tsk

Paprikapulver

½ tsk

Olivolja

1 tsk

Tomat

1 st

Oliver i saltlag

4 stor(t)/stora

Instruktioner

  1. Vispa upp ägg.
  2. Riv zucchini grovt och pressa ur vätskan. Blanda ner i äggen tillsammans med pressad vitlök, oregano och paprikapulver. Smaka av med salt och peppar.
  3. Värm olja i en medelstor panna på medelvärme. Häll ner äggblandningen. När omeletten börjar stelna i kanterna använder du en stekspade för att varsamt föra in stanningen mot mitten samtidigt som du tippar lätt på pannan så att den lösa äggstanningen rinner ut mot kanten. När omeletten är nästan helt stelnad slutar du röra och låter den stå på den varma plattan tills den är helt klar.
  4. Skiva tomat och oliver. Lägg på omeletten och vik ihop och servera.