Mexikansk bönchili med krispiga tortillachips - ViktVäktarna

Mexikansk bönchili med krispiga tortillachips

5
Points®
Total tid
30 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En bönchili är perfekta rätten att laga när du bara vill slänga ihop någonting snabbt på det du har hemma i kyl och skafferi. De krispiga tortillachipsen ger dessutom rätten det där lilla extra!

Ingredienser

Lök

1 st, gul/gula

Vitlök

4 klyfta(or)

Champinjoner

250 g

Paprika

1 st, röd

Zucchini (squash)

1 medelstor(t)/medelstora

Rapsolja

1 tsk

Krossade tomater

1 förp

Vatten

1 dl

Grönsaksbuljongtärning

1 st

Svarta bönor, konserv

1 burk(ar), avrunnen/avrunnet, blandade bönor

Paprikapulver

1 tsk, rökt

Spiskummin

2 tsk

Timjan

2 tsk

Tortillabröd

4 medelstor(t)/medelstora

Hummus, färdig på burk

4 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180°.
  2. Skala och hacka lök och vitlök. Dela svamp i mindre bitar. Hacka paprika och zucchini.
  3. Hetta upp en panna med olja och fräs lök, vitlök, svamp, paprika och zucchini tills allt mjuknat.
  4. Blanda ner krossade tomater, vatten, buljongtärning, avrunna och sköljda bönor och kryddor. Koka upp och låt sedan puttra en stund så att den reduceras något.
  5. Dela tortillabröden i mindre bitar och lägg in i ugnen några minuter tills de är krispiga.
  6. Servera grytan med tortillabröd och en klick hummus.

Anteckning

Gör din egen hummus. Kom bara ihåg att justera SmartPointsvärdet.