Foto av Middagsfat med rostbiff från WW ViktVäktarna

Middagsfat med rostbiff

12
Points®
Total tid
15 min
Förberedelse
0 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En härligt läcker variant med rostbiff! Kapris, mango chutney, honung, fraiche och citron. Visst vattnas det i munnen? En vinnare på buffébordet!

Ingredienser

Sallad

6 dl

Cocktailtomater

12 st

Paprika

1 st, gul

Rostbiff

350 g

Syltlök

1 dl

Kapris

2 msk

Olivolja

2 tsk

Citron

1 klyfta(or), saft

Vatten

1 msk

Svartpeppar

1 krm

Fraiche 5%

2 dl

Mango chutney

2 msk

Honung

½ tsk

Inlagd gurka

15 skiva(or)

Baguette à 10 cm

4 st

Instruktioner

  1. Strimla salladen (gärna blandade sorter) och lägg den på ett rymligt fat. Skär tomaterna i halvor och tärna paprikan. Placera rostbiffsskivorna (tillagade) i det gröna, lämna lite plats på fatet. Strö på syltlök och kapris. Droppa över olja, 1 tsk citronsaft och vatten. Mal över svartpeppar. Rör ihop fraiche, mango chutney, honung och den finhackade inlagda gurkan till en dressing, låt gärna dra en stund i kyl. Häll upp i en skål som placeras på fatet. Servera med baguette att bryta till.