ViktVäktarna - Minifrittatas med ärter och mynta

Minifrittatas med ärter och mynta

0
Points®
Total tid
25 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
15 min
Portioner
24
Svårighetsgrad
Medel
Småvarianter av allt brukar vara en hit på buffébordet. Testa dessa små och gulliga frittatas smaksatta med ärter och mynta

Ingredienser

Rapsolja

1 msk

Ägg

6 st

Vatten

½ dl

Gröna ärter

1½ dl

Schalottenlök

2 st

Cottage cheese, naturell 1,5%

½ dl

Mynta

2 msk, färsk, hackad

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°. Pensla två muffinsformar med 12 små hål vardera med olja.
  2. Vispa samman ägg och vatten i en stor skål. Krydda med salt och peppar.
  3. Lägg ärterna i en skål som tål värme och täck dem med kokande vatten. Låt ligga i 1 minut. Häll sedan av vattnet, skölj ärtorna med kallt vatten och låt rinna av väl.
  4. Tillsätt ärterna till äggblandningen tillsammans med finhackad lök, cottage cheese och mynta. Blanda samman och fördela sedan blandningen i muffinsformens hål.
  5. Sätt in i ugn i 12 minuter eller tills de börjar stelna. Servera varma.