Foto av Nudelsallad sweet and sticky chicken från WW ViktVäktarna

Nudelsallad sweet and sticky chicken

20
Points®
Total tid
2 tim
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
1 tim 40 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En lite pillig rätt, som dessutom tar lite tid. Mesta tiden sköter den sig dock själv i ugnen och vi lovar, det är värt det!

Ingredienser

Ingefära

5 cm, färsk

Citrongräs

2 st

Vitlök

4 klyfta(or)

Chilipeppar

2 st, röd/röda, thai/piri piri

Japansk soja

1 dl, ljus

Farinsocker

1 dl

Kycklinglår utan skinn

8 st, vikt avser ätlig del

Lime

1 st

Risnudlar okokta

150 g

Morot

1 medelstor(t)/medelstora

Rädisor

10 st

Koriander

1 kruka(or)

Sugar snaps

1 dl

Sesamfrön

1 msk, rostade

Fisksås (orientalisk)

1 msk

Farinsocker

1 msk

Lime

1 st

Sesamolja

1 tsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader. Skala och grovhacka ingefära och citrongräs. Lägg i en matberedare tillsammans med skalade vitlöksklyftor, chili, soja och farinsocker. Mixa ihop till en marinad. Lägg kycklinglåren tight i en ugnsform, häll på marinaden och kör i ugnen. Vänd kycklingen ett par gånger. Höj temperaturen till 250 grader efter en timme och grilla kycklingen tills den fått ordentligt med färg och marinaden tjocknat till. Om kycklingen börjar brännas så ta ut den och fortsätt reducera marinaden till en klibbig sås. Ta ut kycklingen och pressa över lite lime. Koka nudlarna, lår svalna och lägg i en stor, vid skål. Skala och hyvla moroten, dela rädisor i kvartar och grovhacka koriandern. Lägg morot, rädisor, sugar snaps, koriander och sesamfrön i skålen med nudlar. Blanda ihop en dressing på fisksås, farinsocker, pressad lime och sesamolja. Häll över nudelsalladen och blanda runt och servera med kycklingen. Tips! Lägg rädisorna i iskallt vatten en stund innan du blandar dem i salladen så blir de krispiga och goda.