ViktVäktarna - Nudelsoppa med sojapocherad kyckling

Nudelsoppa med sojapocherad kyckling

8
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Här har vi en soppa som smakar som att den stått på spisen halva dagen, när den i själva verket går ganska snabbt att svänga ihop.

Ingredienser

Japansk soja

¾ dl

Mirin (sött risvin)

1½ msk

Rörsocker

½ msk

Vitlök

4 klyfta(or)

Salladslök

4 st

Torra kryddor

½ msk, five spice-krydda

Ingefära

1 tsk, finriven

Svartpeppar

½ tsk, hela korn

Kycklingbröstfilé

600 g

Ingefära

15 g, färsk

Shiitake

125 g

Rapsolja

1 tsk

Vatten

1½ liter

Hönsbuljongtärning

2 st

Japansk soja

2 msk

Hoisinsås

1 msk

Chilisås, tomat

2 tsk

Äggnudlar okokta

200 g

Edamamebönor

150 g

Morot

2 medelstor(t)/medelstora

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Pak choi

100 g, eller choi sum

Koriander

1 knippe(n)

Instruktioner

  1. Lägg ¾ dl soja, mirin, socker, 2 skalade vitlöksklyftor, 2 salladslökar, five spice-krydda, 1 tsk finriven ingefära och svartpepparkorn i en stor gryta och koka upp. Lägg i kycklingen och häll på vatten så att det precis täcker. Koka upp och låt sjuda under lock tills kycklingen är klar, ca 15 minuter. Lyft upp kycklingen med hålslev.
  2. Finhacka resterande vitlöksklyftor och 15 g ingefära. Dra isär svampen och kycklingfiléerna i mindre bitar.
  3. Värm olja i en gryta och stek vitlök och ingefära hastigt under omrörning. Lägg ner svampen och låt den steka med 3-4 minuter.
  4. Blanda ner vatten, buljongtärningar, 2 msk soja, hoisinsås och chilisås. Koka upp och lägg sedan ner nudlarna, kycklingen och bönorna. Låt sjuda 4-5 minuter.
  5. Hyvla morotsremsor med en potatisskalare och skiva chili och resterande salladslök.
  6. Lägg ner morot och choi sum i grytan och låt sjuda 2 minuter.
  7. Häll upp i skålar och toppa med chili, salladslök och koriander.

Anteckning

Choi sum hittar du i asiatiska butiker, men den går att ersätta med pak choi.