ViktVäktarna - One-pot pasta med pesto- och ostsås

One pot pasta med pesto- och ostsås

11
Points®
Total tid
20 min
Tillagningstid
20 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Till dig som ser diskningen som din bästa egentid, säger vi förlåt. Till alla er andra säger vi varsågoda! God mat med bara en enda grej att diska. Eller två om du inte använder dina egna händer för att röra runt i denna krämiga, gröna pasta med pesto, basilika, ärter och parmesan.

Ingredienser

Vatten

8 dl

Pasta okokt (typ penne)

250 g, pastasnäckor, Conchiglie

Broccoli

1 stånd

Gröna ärter

200 g

Spenat, färsk

65 g

Basilika

1 kruka(or)

Färskost 11%

½ dl

Parmesanost

1 dl

Pesto

½ dl

Citron

½ st

Instruktioner

  1. Häll vatten och pasta i en djup panna. Salta lätt och koka upp. Låt sedan sjuda med locket på glänt tills pastan är nästan klar.
  2. Dela broccoli i små buketter och lägg ner i pannan. Låt sjuda utan lock ett par minuter och tillsätt sedan ärter, spenat, basilika, färskost, parmesan och pesto. Blanda runt och låt allt bli varmt och krämigt.
  3. Smaka av med salt, peppar och rivet skal och pressad saft från citron.

Anteckning

För lite extra lyx, toppa med rostade pinjenötter.