ViktVäktarna - Pasta med kronärtskockspesto och burrata

Pasta med kronärtskockspesto och burrata

12
Points®
Total tid
10 min
Tillagningstid
10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Minimal tid men maximal smak, det gillar vi! Och det är precis vad denna rätt handlar om. Pappardelle blandad med en krämig pesto på kronärtskocka, valnötter, parmesan, vitlök och citron. Blandat med spenat och sen toppat med burrata och oregano – vardagslyx på 10 minuter.

Ingredienser

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g, pappardelle

Kronärtskockshjärtan i vatten

1 förp

Valnötter

1 dl

Parmesanost

1 dl

Vitlök

1 klyfta(or)

Citron

1 st

Spenat, färsk

70 g

Burrata

100 g

Oregano

1 kruka(or)

Instruktioner

  1. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av kokvattnet.
  2. Mixa avrunna kronärtskockshjärtan med valnötter, parmesan, riven vitlök och rivet citronskal. Smaka av med pressad citronsaft, salt och lite peppar.
  3. Blanda ner peston tillsammans med spenat och kokvattnet i pastan. Servera toppat med burrata och oregano.

Anteckning

Burrata innehåller löpe. Vill du har en lakto-ovo-vegetarisk rätt, byt ut till mozzarella.