ViktVäktarna - Pasta med grönkåls- och mandelpesto

Pasta med grönkåls- och mandelpesto

12
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
Är du också tokig i grönkål? Det är ju bara såå gott och dessutom såå nyttigt! Ett enkelt sätt att få i sig ännu mer grönkål är att göra den till en pesto. Kör ihop med vitlök, parmesan och mandel. För variation kan du enkelt byta parmesan till exempelvis västerbottensost eller testa valnötter eller solroskärnor istället för mandel, det mesta funkar helt enkelt. Det är även gott att klämma i en citron!

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Olivolja

2 tsk

Grönkål

200 g

Vitlök

1 klyfta(or)

Rapsolja

½ msk

Parmesanost

50 g

Mandel

40 g

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°.
  2. Halvera tomater, blanda med olivolja, salt och peppar. Sätt in i ugnen ca 45 minuter, men ha koll så att de inte bränns.
  3. Lägg grönkål i en matberedare och kör till en grov massa. Pressa i vitlök och blanda ner olja, parmesan och mandel. Kör ihop till en smulig pesto.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen och blanda sedan med peston. Servera med rostade tomater.

Anteckning

Har du gott om tid, torka tomaterna i ugnen 3 timmar på 125° istället så får de maximal smak!