Foto av Pasta och baconsallad från WW ViktVäktarna

Pasta och baconsallad

12
Points®
Total tid
20 min
Förberedelse
20 min
Tillagningstid
0 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Lätt
En pastasallad är enkelt att göra och dessutom går det att variera i det oändliga. Den här smakar salt och gott av bacon.

Ingredienser

Pasta kokt (typ penne)

6 dl

Bacon

1 pkt

Skinka

50 g, rökt

Paprika

3 st, olika färger

Lök

1 st, röd/röda

Sallad

4 dl, olika sorter

Olivolja

1 msk

Balsamvinäger

2 msk

Vitlök

1 klyfta(or)

Örtkryddor

1 msk

Cashewnötter

10 st

Parmesanost

30 g, grovt

Instruktioner

  1. Stek baconen knaprig i en stekpanna och låt rinna av på hushållspapper. Strimla skinka, bacon, paprika och lök. Lägg i en skål/fat med sallad och pasta. Blanda samman olivolja, balsamvinäger, pressad vitlök och örter till en dressing och häll över. Strö över hackade nötter och parmesanost. Servera eventuellt med bröd.