Pasta med semitorkade tomater och aubergine
9
Points®
Total tid
2 tim 25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att semitorka tomater i ugnen tar så klart lite tid men är fantastiskt gott och därför alltid värt det! I denna enkla pastarätt samsas torkade tomater med aubergine, chili och vitlök och sen toppas kalaset med persilja och mandel. Vill du spara tid funkar det utmärkt att torka tomaterna någon dag innan du ska äta det och förvara i en lufttät förpackning i kylen.
Ingredienser
Cocktailtomater
500 g
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Aubergine
2 medelstor(t)/medelstora
Vitlök
3 klyfta(or)
Chilipeppar
1 st, röd/röda
Pasta okokt (typ spaghetti)
250 g
Persilja
1 knippe(n)
Mandel
½ dl