ViktVäktarna - Pasta med semitorkade tomater och aubergine

Pasta med semitorkade tomater och aubergine

9
Points®
Total tid
2 tim 25 min
Förberedelse
15 min
Tillagningstid
2 tim 10 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
Att semitorka tomater i ugnen tar så klart lite tid men är fantastiskt gott och därför alltid värt det! I denna enkla pastarätt samsas torkade tomater med aubergine, chili och vitlök och sen toppas kalaset med persilja och mandel. Vill du spara tid funkar det utmärkt att torka tomaterna någon dag innan du ska äta det och förvara i en lufttät förpackning i kylen.

Ingredienser

Cocktailtomater

500 g

Olivolja

1 msk

Salt

½ tsk

Aubergine

2 medelstor(t)/medelstora

Vitlök

3 klyfta(or)

Chilipeppar

1 st, röd/röda

Pasta okokt (typ spaghetti)

250 g

Persilja

1 knippe(n)

Mandel

½ dl

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 100° varmluft.
  2. Halvera tomater och blanda med hälften av oljan och salt på en plåt med bakplåtspapper. Lägg tomaterna med snittytan uppåt och sätt in i ugnen 2 timmar.
  3. Dela aubergine i fyra delar på längden och skiva sedan upp. Finhacka vitlök och chili.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
  5. Värm resterande olja i en djup panna och stek aubergine. Strö över lite salt och fortsätt steka tills den mjuknat och fått färg. Tillsätt chili, vitlök och tomater och låt steka med hastigt under omrörning. Blanda ner pasta och kokvatten och blanda runt ordentligt så att du får en krämig pastarätt.
  6. Hacka persilja och mandel, blanda ihop.
  7. Lägg upp pasta i djupa tallrikar och toppa med mandel- och persiljeblandningen.