ViktVäktarna - Pastagratäng med korv och ajvar

Pastagratäng med korv och ajvar

11
Points®
Total tid
55 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
45 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En smarrig pastagratäng med korv och ajvar, funkar alla dagar och för de allra flesta!

Ingredienser

Bönpasta okokt (100% bönor)

200 g

Lök

1 st, röd/röda

Korv 9%

400 g, middagskorv

Paprika

1 st

Rapsolja

2 tsk

Oregano

1 msk, torkad

Ajvar relish

2 dl

Ägg

4 st

Mjölk 0,5%

4 dl

Oregano

4 msk, färsk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Koka pasta nästan klar och låt svalna.
  3. Skiva lök, strimla korv och skär paprika i ringar.
  4. Värm olja i en panna och stek lök och korv en stund. Krydda med oregano.
  5. Blanda pastan med ajvar, korv och lök i en ugnsfast form.
  6. Vispa ihop ägg och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll i formen. Toppa med paprika.
  7. Sätt in i mitten av ugnen tills den gratängen stelnat och fått färg, ca 30 minuter. Toppa med oregano och servera med en sallad.

Anteckning

För att pastan inte ska bli överkokt i gratängen är det viktigt att den inte kokar helt klart innan den läggs in gratängformen.