ViktVäktarna - Penne med marockansk blomkål

Penne med marockansk blomkål

9
Points®
Total tid
35 min
Förberedelse
10 min
Tillagningstid
25 min
Portioner
4
Svårighetsgrad
Medel
En otroligt smakrik pasta med ugnsrostad blomkål smaksatt med gurkmeja, kanel, spiskummin, ingefära och koriander. Dessutom tunt skivad rödkål, kikärter, citron, mynta och salladsost. Hur gott som helst!

Ingredienser

Gurkmeja

¼ tsk

Salt

¼ tsk

Kanel

¼ tsk

Spiskummin

¼ tsk

Koriander

1 krm

Ingefära

1 krm, mald

Blomkål

1 medelstor(t)/medelstora

Olivolja

1 msk

Rödkål, färsk

1 klyfta(or)

Pasta okokt (typ penne)

250 g

Kikärter, konserv

1 förp, avrunnen/avrunnet

Citron

1 st

Salladsost (feta) 10%

100 g

Mynta

1 msk

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Blanda ihop alla kryddor. Dela blomkål i mindre bitar och blanda med kryddorna och olja. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i ugn ca 25 minuter.
  3. Strimla rödkål tunt.
  4. Koka pasta enligt anvisning på förpackningen. Spara 1-2 dl av kokvattnet.
  5. Blanda ihop pasta, kokvattnet från pastan, blomkålen, sköljda och avrunna kikärter, rödkål, rivet skal och pressad saft från citron i en stor skål. Toppa med smulad ost och hackad mynta.

Anteckning

Blir detta en ny favoriträtt är det smart att göra en stor sats av kryddmixen så att du har den färdig till nästa gång du ska laga den.